Cukor z javorového sirupu

Cukor z javorového sirupu sa získava pomalým varením 100% javorového sirupu, kým sirup nestuhne na pevnú masu. Následne sa rozdrví do požadovanej veľkosti granúl, alebo krupice. Používa sa na sladenie nápojov, zdobenie dezertov, palaciniek, jogurtov, kávy a tiež pri výrobe pečiva. Zvyšuje chuť omáčok a obzvlášť dobrý je v mäsových polevách.
Ak si lámete hlavu na tým či si vybrať granulovaný, alebo krupicu, tak vedzte, že rovnako dobré sú oba druhy. Granulovaný je vďaka veľkým kúskom výraznejší hlavne v dezertoch a krupica sa viac hodí na sladenie nápojov.

Výživové hodnoty na 100 g (%*)
Energetická hodnota: 1269 kJ/303 kcal 15 %
Tuky 0 g 0 %
Nasýtené mastné kyseliny 0 g 0 %
Sacharidy 91 g 35 %
z toho cukry 91 g 101 %
Bielkoviny 0 g 0 %
Soľ 0 g 0 %

*Referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/ 2000 kcal)