Uverejnené

Koláč s javorovým sirupom a vlašskými orechmi

Koláč s javorovým sirupom a vlašskými orechmi

Koláč s javorovým sirupom a vlašskými orechmi

Prísady

Koláč

1 šálka javorového sirupu

1 šálka kyslej smotany

60 gramov roztopeného masla

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

1 veľké vajce

2 a 1/2 šálky polohrubej (alebo hladkej) múky

1 rovnú čajovú lyžičku sódy bicarbóny

1/2 šálky opražených, nahrubo nastrúhaných orechov

1/2 čajovej lyžičky soli

Poleva

2 šálky práškového cukru

3 polievkové lyžice javorového sirupu

5 polievkových lyžíc mlieka

Príprava

Koláč

1. Vyhrejte rúru na 180°C, potom nalejte spolu javorový sirup,roztopené maslo a kyslú

smotanu a vyšľahajte, aby sa spojili.

2. Pridajte vajce a znovu šľahajte, kým zmes nezhustne a nestane sa krémovou.

3. Preosejte spolu múku a sódu bicarbónu, potom pridajte opražené orechy a premiešajte.

Pridajte múku a orechy k zmesi s javorovým sirupom a miešajte, kým sa všetko dobre

zmieša a spojí dohladka.

4. Lyžicou naložte do štvorcovej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a pečte 30-

40 minút alebo kým sa cesto nelepí na špáradlo pichnuté doprostred cesta.

Poleva

Zmiešajte všetky ingrediencie. Popichajte špáradlom povrch koláča a nalejte na vrch koláča polevu. Toto pomôže zvýrazniť vôňu javorového sirupu a výborne zvlhčiť koláč.