Úvodná StránkaO sirupe10 vecí ktoré ste možno nevedeli o javorovom sirupe

1 ) Pre výrobu 1 litra javorového sirupu je potrebných až 40 litrov javorovej miazgy.

2 ) Javorový sirup a všetky výrobky vyrobené zo 100 % sirupu , sú tiež kóšer a vegánske potraviny.

3 ) Najväčším odberateľom Kanadského javorového sirupu je po USA ďaleké Japonsko kde spotreba sirupu stúpa každým rokom.

4 ) Pôvodní Američania spracovávali väčšinu javorového sirupu na granulovaný cukor, ktorý bol ľahšie skladovateľný a transportovateľný ako jeho tekutá podoba. Tento ,,Indiánsky cukor,, sa uskladňoval v nádobách z brezovej kôry nazývaných ,,mokuks,,.

5 ) Javorový sirup obsahuje antioxidanty, ktoré môžu spomaliť, alebo zabrániť chorobám spôsobeným voľnými radikálmi, ako cukrovka alebo rakovina. Porcia veľká ako ¼ šálky ( cca 60 mililitrov / 0.6 decilitra ) obsahuje toľko antioxidantov ako surová paradajka alebo brokolica.

6 ) Javorový sirup obsahuje vysoké hladiny fytohormónov a kyseliny abscisovej. Podľa výskumu je tento druh kyseliny prirodzenou obranou pri regulácii cukrovky a ďalších metabolických syndrómov.

7 ) Javorový sirup je viac efektívny ako brokolica, čučoriedky, mrkva či paradajky, v napomáhaní spomaľovania rastu rakovinových buniek v mozgu, prostate a pľúcach a tiež čiastočne aj v prsiach.

8 ) Už porcie ¼ šálky ( 60 mililitrov / 0.6 decilitra ) obsahuje viac kalcia ako rovnaké množstvo mlieka a viac draslíka ako banán. Je tiež dobrým zdrojom horčíka, fosforu, zinku a železa.

9 ) Obyvatelia Vermonte majú nezvyčajnú tradíciu osláv cukrovej sezóny – maškrtia na kombináciu javorového sirupu, šišiek a uhoriek v kôprovom náleve. Hovoria, že sladké a kyslé chute sa navzájom dopĺňajú.

10 ) Javorový sirup môže zamrznúť a roztopiť sa bez vplyvu na kvalitu.

Zanechať Odpoveď