Uverejnené

Bravčové rezne s javorovým sirupom

Bravčové rezne s javorovým sirupom

Bravčové rezne s javorovým sirupom

Čas prípravy: 5 minút

Čas varenia: 25 minút (môže sa meniť podľa hrúbky rezňov)

Porcie: 4

POTREBUJEME:

4 bravčové rezne

2 lyžice masla alebo rastlinného oleja

1/4 šálky pomletej cibule plus 1 stredne veľká nakrájaná cibuľa

1 lyžica jablkového muštu (vína) alebo biely ocot

1 čajová lyžička čili-korenia

1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia

1/4 šálky javorového sirupu

1/4 šálky vody

1-2 lyžice Worcesterskej omáčky

soľ podľa chuti

asi 1 lyžica múky na zahustenie zápražky

POSTUP:

1. Predhrejte rúru na 200°C. Nahrejte maslo alebo olej vo veľkej panvici na strednej teplote. Vyklepte rezne dosucha cez papierový obrúsok. Rezne trochu posoľte, potom ich na panvici opražte z každej strany dohneda. Nechajte ich v panvici, len kým nezhnednú, potom ich vyberte do hlbokej zapekacej misy alebo panvice. (Ak sú rezne veľmi tenké a už sa dostatočne prepiekli, vynechajte vloženie do rúry a prikryte ich zľahka alobalom, kým budete robiť omáčku.)

2. Pridajte zomletú cibuľu do panvice, v ktorej ste opiekli mäso, a rýchlo ju 2-3 minúty opražte, kým nezačne hnednúť. Pridajte ocot, čili-korenie, čierne korenie, javorový sirup, vodu a Worchesterskú omáčku a priveďte do varu. Nalejte túto omáčku na rezne v zapekacej mise. Znížte teplotu na 175°C a pečte nezakryté: 10-15 minút hrubé rezne a 5-10 minút tenké rezne.

3. Môžete urobiť: do panvice, v ktorej ste robili omáčku, pridajte trochu oleja a zahrejte ho ma strednú teplotu. Pridajte nakrájanú cibuľu, a kým sa pečú rezne, povarte do zhnednutia tak, aby cibuľa nabrala na seba všetku zvyšnú omáčku.

4. Dajte rezne na servírovaciu misu a zľahka prikryte alobalom. Nalejte omáčku do panvice,

v ktorej ste opiekli rezne, a zašľahajte lyžicu múky na zahustenie šťavy. Podľa chuti osoľte, prelejte omáčku (a cibuľu) cez rezne a podávajte.